Moim jednym z największych uzależnień są ciasteczka. Najczęściej sięgam po te, które są o smaku kakaowym. Przepis, który znajdziecie poniżej jest na ciasteczka, które są kruche z delikatnym gorzkawym posmakiem.
W sam raz dla osób, które nie bardzo lubują się w słodkich wypiekach. Natomiast dla osób, które wolą coś minimalnie słodszego proponuję dodanie białej czekolady posiekanej w drobną kosteczkę.
Po dodaniu białej czekolady ciasteczka wyszły w prost idealne.
Polecam i zachęcam do spróbowania ! ; )
W sam raz dla osób, które nie bardzo lubują się w słodkich wypiekach. Natomiast dla osób, które wolą coś minimalnie słodszego proponuję dodanie białej czekolady posiekanej w drobną kosteczkę.
Po dodaniu białej czekolady ciasteczka wyszły w prost idealne.
Polecam i zachęcam do spróbowania ! ; )
- 200 gram Kasi/ miękkiego masła
- 1 i ¼ szklanki mąki pszennej
- niecałe pół szklanki cukru
- 2
czubate łyżki ciemnego kakao
- pół
łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatkowo:
Dodatkowo:
- biała
czekolada
Wykonanie:
Wykonanie:
Wszystkie
składniki prócz białej czekolady włożyć do miski i ugnieść ciasto. Odstawić na
5minut i w między czasie posiekać białą czekoladę w drobną kosteczkę. Następnie
dodać ją do wcześniej przygotowanego ciasta
i delikatnie wszystko ze sobą połączyć. Formować ciasteczka bądź też delikatnie rozwałkować ciasto i wycinać ciasteczka według uznania. Przygotowane ciasteczka układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15-18 minut.
i delikatnie wszystko ze sobą połączyć. Formować ciasteczka bądź też delikatnie rozwałkować ciasto i wycinać ciasteczka według uznania. Przygotowane ciasteczka układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15-18 minut.
Smacznego ; )
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz